İçeriğe geç

Öğretmenlik Meslek Kanunu 2024 Kabul Edildi Mi

Öğretmenlik meslek kanunu 2024 meclisten geçti mi?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu 2024’ün maddeleri ve içerikleri son gelişmelerle takip ediliyor. Geçtiğimiz yasama yılının ilk bölümünde maddeleri üzerindeki müzakereleri tamamlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Yeni öğretmenlik meslek kanunu ne zaman yürürlüğe girecek?

Milli Eğitim Akademisi ile Akademi İzleme ve Rehberlik Kurulu Kanunu hükümleri 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek.

Öğretmenlik meslek kanunu onaylandı mı?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Meclis’te kabul edildi. “Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi” AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve 67 milletvekilinin imzasıyla 31 Aralık 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu.

Öğretmenlik meslek kanunu resmi gazetede yayınlandı mı?

Öğretmen atamalarından eğitim personeline yönelik şiddete verilen cezaların artırılmasına kadar pek çok düzenlemeyi içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı.

Öğretmenlik meslek kanunu mecliste kabul edildi mi?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Meclis’te kabul edildi. Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasını öngören “Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi” Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek yürürlüğe girdi.

20 yıllık öğretmenler başöğretmen olabilecek mi?

ÖKM, 20 yıl hizmeti olan öğretmenlere, uzmanlık öğretmenliği için 10 yıl bekleme zorunluluğu olmadan, başöğretmenlik unvanına başvurma imkânı sağlıyor.

Öğretmenlik meslek kanunu rotasyon var mı?

Öğretmenlik mesleği kanunu taslağında doğrudan bir söz alışverişi yoktur, ancak taslakta yer alan şu maddeye bakarsak; “Öğretmenlerin; atandıkları eğitim kurumunda en az üç yıl, aynı eğitim kurumunda ise en fazla 12 yıl öğrenim görmeleri esastır.” 6 Haziran 2024

2024 Başöğretmenlik ne zaman verilecek?

Kariyer Adımları sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, 2024 yılı Ocak ayından itibaren ünvan almaya hak kazanan öğretmenlerimize “Uzman” ve “Başöğretmen” ünvanları ve bunlara karşılık gelen ödemeler yapılmıştır.

Öğretmenlik mesleği kanunu teklifi nedir?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında öğretmenlere karşı işlenen suçlara verilen cezalar artırılırken, öğretmen adaylarına 30 bin ek gösterge verilecek ve “Milli Eğitim Akademisi” kurulacak.

Öğretmenlik meslek kanununun ilk 4 maddesi nedir?

Teklifin ‘Amaç’, ‘Kapsam’, ‘Tanımlar’ ve ‘Temel İlkeler’ başlıklı ilk dört maddesi Komisyon tarafından kabul edildi.

Öğretmenlik meslek kanunu 6 madde nedir?

(6) Uzman öğretmen veya müdür unvanına layık görülenlere her unvan için ayrı yeterlilik verilir. (7) Görevde yükselmeleri engellenenler, personel dosyasından cezaları silindikten sonra uzman öğretmen veya müdür unvanına yeniden başvurma hakkına sahiptir.

Öğretmenlik zorunlu görev kaç sene?

Örneğin, doktorlar Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği yerlerde 300 ila 600 gün arasında çalışıyor. Öğretmenler ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği yerlerde üç yıl zorunlu hizmet yapıyor ve 2023’te yeni bir zorunlu hizmet affı getirildi.

Öğretmenlik meslek kanunu 34 madde nedir?

MADDE 34 – (1) Bu Kanunda hüküm bulunmayan hâllerde, hazırlık eğitimine devam eden öğretmen adayları hariç olmak üzere, bu Kanun kapsamındaki personel hakkında 657 sayılı Kanun ve diğer ilgili kanunların hükümleri uygulanır.

Öğretmenlik zorunlu hizmet kalktı mı?

Buna göre, 16 Haziran 2023 tarihinden önce Milli Eğitim Bakanlığında göreve başlayanların zorunlu çalışma yükümlülükleri ile hâlihazırda görev yaptıkları eğitim kurumlarında bu görevleri yürüten yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri kaldırılmıştır.

Öğretmenler hangi kanuna tabidir?

Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatında Öğretmenlerin Hakları Öğretmenlere Milli Eğitim Temel Kanununda tanınan haklar; eğitim hakkı, kariyer hakkı, yurt içi ve yurt dışında öğretmenler için hizmet içi eğitim hakkı, eğitim imkânları ve barınma hakkıdır.

Öğretmenlik meslek kanunu rotasyon var mı?

Öğretmenlik mesleği kanunu taslağında doğrudan bir söz alışverişi yoktur, ancak taslakta yer alan şu maddeye bakarsak; “Öğretmenlerin; atandıkları eğitim kurumunda en az üç yıl, aynı eğitim kurumunda ise en fazla 12 yıl öğrenim görmeleri esastır.” 6 Haziran 2024

Öğretmenlik kanunu ertelendi mi?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun Genel Kurul’da görüşülmesi ekim ayına ertelendi. Yasa tasarısının ilk bölümü şu ana kadar oylamayla kabul edildi. Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmesi ekim ayına ertelendi.

Meslek kanunu yasalaştı mı?

Milyonlarca eğitimciyi etkileyen ve taslağı hazırlandığı günden bu yana tartışmalara yol açan Öğretmenlik Meslek Kanunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilerek 10 Ekim’de yürürlüğe girdi. Yeni yasayla öğretmenlerin kamuya atanma şartları daha da ağırlaştırıldı.

OMK meclisten geçti mi?

Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK), Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından çıkarılıp yürürlüğe konuldu. Öğretmenlik Mesleği Kanunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından çıkarılıp yürürlüğe kondu. Öğretmenlik mesleğinin daha nitelikli bir şekilde icra edilmesini sağlamayı amaçlayan bu yeni düzenlemeler, stajyer öğretmenlerden profesyonellere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Araban Escort