Beydağı nerenin firması?
Merkezi Malatya’da bulunan Beydağı Turizm, Antalya, Adana, Gazipaşa, Manavgat, Anamur, Osmaniye, Silifke ve Mersin gibi destinasyonlara hizmet veren bir otobüs firmasıdır. 1972 yılında Kemal Mutlu tarafından kurulup faaliyete geçen Beydağı Turizm’in sefer sayıları sonraki yıllarda istikrarlı bir şekilde arttı.
Malatya Beydağı nereye bağlıdır?
Beydağı, Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı bir ilçedir.
Malatya Beydağı kaç metre?
Malatya Dağları’nın batıdan doğuya en önemli zirveleri 2.100 Korudağ, 2.424 Karakaya Tepe, 2.006 Becbel Tepe, 2.544 Beydağı, 2.150 Kelle Tepe, 2.150 Kelle Tepe, 2.
Malatya Beydağı Turizm’in sahibi kim?
O zamanlar sadece tek sefer düzenleyen şirket, kısa sürede Malatya’ya bağlandı ve sefer sayısını artırarak bugünkü temel yapısını oluşturdu. Kemal Mutlu’nun 2002’deki vefatından sonra şirketin yönetimi oğulları Murat Mutlu, Çetin Mutlu ve Ö. tarafından devralındı. Şirketin başında Reşat Mutlu bulunmaktadır.
Beydağı inşaat sahibi kim?
1993 yılında Ramazan Avşar tarafından kurulan ve özellikle 2000 yılından sonra konut projelerine ağırlık vererek Bursa, Balıkesir ve Ordu’da projeler hayata geçiren Beydağ İnşaat, önemli mesafeler kat ediyor.
Malatya hangi ilden ayrıldı?
1515 yılında Osmanlı egemenliğine giren Malatya, Harput Vilayeti’ne bağlanmış, ancak Cumhuriyet’in bir vilayeti olmuştur (20 Nisan 1924 tarihli Anayasa’nın 89. maddesiyle). Vilayetin kuruluşundan sonraki ilk belediye başkanı, Hasanbey Caddesi’ne adını veren son Osmanlı beyi Hasan Derinkök’tür.
Bey Dağı kaç metre?
Beydağı, Türkiye’nin Sivas ilinin Zara ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir dağdır. Beydağı, 2. ilçenin Suşehri tarafında 2.800 m yükseklikte yer almaktadır.
Malatya kaçıncı büyük il?
Malatya, Türkiye’nin bir ilidir. Malatya merkezli il, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölümünde yer almaktadır. 13 ilçe ve 718 mahalleden oluşan Malatya, 2022 verilerine göre 812. sıradadır.
Bey Dağları nasıl oluşmuştur?
Farklı ve paralel sıradağlardan oluşur, Kıyı Dağları ve Bey Dağları olarak adlandırılır. Bey Dağları kireç taşından oluşur. Avlanbeyi Geçidi’nden başlayıp Yazır köyünde sonlanarak güneyden kuzeye doğru uzanır. Normal bir vadi görmek imkansızdır.
Malatya’nın yeraltı kaynakları nelerdir?
Şehrimizde ekonomik değeri ve kalitesi çok yüksek yeraltı ve yerüstü maden yatakları bulunmaktadır. Bu madenler alüminyum, demir, krom, bakır, pirofillit, alçı, mermer, kurşun-çinko, vermikülit, asbest ve kömürdür. Genel olarak şehrimizde 1. sıradadır.
İzollu neresi?
İzoli Köyü yaklaşık 430 yıllık bir tarihe sahiptir. İlçe, Elazığ ve Malatya illeri arasında D-300 karayolu üzerinde yer almaktadır. Doğusunda Elazığ, batısında Battalgazi ilçesi, güneyinde Pütürge ilçesi, kuzeyinde Karakaya Baraj Gölü ve Elazığ’ın Baskil ilçesi bulunmaktadır.
Malatya Zafer Turizm’in sahibi kim?
Mustafa Koçhan, Malatya Zafer – Taşıyıcılar Dergisi ortağı.
Malatya’da kaç otogar var?
Malatya’da iki adet otobüs terminali bulunmakta olup, 65 ayrı bağlantı noktasından bu noktalara ulaşım sağlanabilmektedir.
Maşti ne zaman açıldı?
Ana faaliyet alanımız; Malatya’ya gelen vatandaşlarımızın daha güvenli, huzurlu, konforlu bir yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla 1 Ocak 1999 tarihinde hizmete başlayan Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali, Cevatpaşa ilçesinde Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunmaktadır.
Beydağı hangi ile ait?
Beydağ, İzmir’in doğusunda yer almaktadır. Şehir merkezine uzaklığı 142 km’dir. Kuzeyinde Beydağ; doğusunda Nazilli; batısında Ödemiş; güneyinde Sultanhisar ile çevrilidir. İlçenin yüzölçümü 184 km2’dir.
Zafer Turizm nerenin firması?
Daha önce sadece Malatya-Elazığ arasında sefer yapan Malatya Zafer Turizm, 1947 yılında faaliyetlerine başladı.
Beydağı Turizm hangi illere gidiyor?
Beydağı Turizm otobüs şirketi en önemli şehirlere seferler düzenlemektedir: Antalya, Malatya, İstanbul, Kayseri ve Konya.
Bey Dağı nerededir?
Toros Dağları’nın batı eteklerinden biri olan Bey Dağları, Antalya sınırları içerisinde yer almaktadır. Bey Dağları grubu, Antalya Körfezi’nin batısında kuzey-güney doğrultusunda körfeze paralel olarak uzanır. 600-3086 m. Yükseklikler arasında yer alan dağlar, jeologlar ve coğrafyacılar için çeşitli olanaklar sunmaktadır.